Zdecydowanie mój ukochany przepis!
O poranku, każdy z nas potrzebuje śniadania, które doda energii, ale będzie zarazem lekkie i przede wszystkim pyszne! Od kiedy pamiętam, kocham słodkie początki dnia, a możliwości, aby tak zacząć dzień jest wiele! Przygotowanie dzisiejszej pyszności nie zajmie Wam dużo czasu, podobnie jak jej spałaszowanie ;)
Pancakes są delikatne, kremowe, puszyste i mocno bananowe!
Śmietankowo-bananowe pancakes
Składniki:
2 jajka
150 g serka śmietankowego
5 łyżek mąki
1/2 szklanki mleka
2 łyżki miodu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli himalajskiej
szczypta soli himalajskiej
3 banany
Zaczynamy od zmiksowania serka śmietankowego i jajek. Kiedy uzyskamy kremową masę dodajemy naprzemiennie mąkę oraz mleko. Następnie dodajemy proszek do pieczenia oraz miód, miksujemy.
Na koniec wrzucamy do masy (powinna być dość gęsta) pokrojone w kostkę banany i mieszamy łyżką.
Pancakes smażymy na patelni (najlepiej bez tłuszczu), nakładając niewielką ilość ciasta i pozwalając mu się rozpłynąć - powstanie zgrabne, okrągłe kółeczko, który podczas smażenia pięknie wyrośnie.
Pancakes najlepiej smakują podane przekładane miodem lub syropem klonowym.
Mmmmmmm!
Smacznego :)
aakuku
ależ bym to zjadła ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Nic tylko zrobić ;) Pozdrawiam :)
UsuńWyglądają pysznie, nigdy nie jadłam placków z serkiem, ale z dodatkiem bananów musiały smakować świetnie ;)
OdpowiedzUsuńDzięki dodatkowi serka są kremowe, polecam :) a banany to moja miłość! :)
Usuń