Już od dłuższego czasu chodził za mną piękny i puszysty omlet i dzisiaj wreszcie doczekałam się - pyszny omlet warzywny zagościł na naszych talerzach! Mocno jajeczny i przepełniony warzywami - pomidorami, papryką, szczypiorkiem, z nutą czosnku. Delikatny i niezwykle sycący. A jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil!
Składniki: /na 2 porcje
4 jajka
50 ml mleka
1 pomidor
1/2 papryki
2 ząbki czosnku
3 rzodkiewki
3 rzodkiewki
przyprawy: sól himalajska, pieprz, kminek mielony, gałka muszkatołowa
Jajka roztrzepujemy z mlekiem. Doprawiamy (po szczypcie soli i pieprzu oraz po 1 łyżeczce kminku i gałki) i dodajemy warzywa oraz przetarty przez praskę czosnek. Całość mieszamy.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła. Połowę masy rozlewamy na patelni i smażymy kilka minut. Następnie delikatnie odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze przez ok. 2 minuty.
Smacznego!
aakuku
Smakowicie to wygląda. I pewno super smakuje.
OdpowiedzUsuńMusisz sprawdzić! :)
UsuńSmakowicie to wygląda. I pewno super smakuje.
OdpowiedzUsuńOmlety uwielbiam! W weekend już planuję omlet na słodko :)
OdpowiedzUsuńwww.dziurawykociol.pl